Budoucnost Strážnicepoučeni z historie, chceme i nadále tvořit lepší budoucnost
Nové vedení města přerušilo třicetiletou tradici. A to nás upřímně mrzí…

Nové vedení města přerušilo třicetiletou tradici. A to nás upřímně mrzí…

Zítřejší 28. říjen je nejvýznamějším svátkem naší státnosti. Je to zásadní symbol pro každého nás. A dle mého názoru by k tomu měli stejně přistupovat i volení představitelé města… respektive tomu tak bylo alespoň po celých uplynulých třicet let.

Je velká škoda, že nové vedení obce tuto dlouholetou tradici přerušilo a nikdo z nich se dnes, jako každý rok den před státním svátkem, nezúčastnil slavnostního setkání při pomníku T. G. Masaryka.

Někteří z těch, kteří se akce účastnili, se mne ptali, proč si nikdo z vedení obce nenašel ani chvíli čas. Zvláště pak, když nově máme o jednoho místostarostu více, takže by schopnost vzájemně se zastupovat měla být teoreticky ještě vyšší, kdyby náhodou některý z nich nemohl. Realita je ale jiná.

Ve světle věty našeho prvního prezidenta, že státy se udržují na ideách, na kterých vznikly, toto v tento sváteční čas není pro občany našeho města úplně dobrý signál.

Za strážnickou ODS Walter Bartoš, emeritní místostarosta

EDIT: Věnce k památníku zástupci města položili samostatně dříve, kolem třetí hodiny odpolední. Účelem našeho článku bylo pouze vyjádření lítosti nad přerušením tradice účasti zástupců města na oficiálním aktu kladení věnců, které má pro mnoho pamětníků v našem městě velký symbolický význam. Nikoli vyvolání dojmu, že zástupci města nepoložili věnce vůbec.

Připojit se do diskuze

Budoucnost Strážnice