Budoucnost Strážnicepoučeni z historie, chceme i nadále tvořit lepší budoucnost
První změna v podání nové koalice: Strážnice má dva místostarosty

První změna v podání nové koalice: Strážnice má dva místostarosty

Strážnice volala před posledními komunálními volbami po změně a i když se nám v letošních volbách podařilo obhájit počet křesel v zastupitelstvu, rozhodli jsme se (i vzhledem programovým rozporům) pro následující 4 roky přejít do opozice a dát tak nové koalici maximální možnost realizovat jejich vize a sliby, které její jednotlivé strany daly před volbami voličům.

Neznamená to, že bychom od této chvíle seděli s rukama v klíně a jen sledovali, co se bude dít. Naopak. Chceme, aby opravdu nová koalice dělala maximum, jaké je v jejich možnostech. Proto hodláme aktivně vstupovat do jednotlivých jednání a projekty, se kterými programově a ideově souzníme, hodláme plně podporovat. Pokud ale budou na stole témata, která mohou naše město a její občany jakkoliv poškodit nebo znevýhodnit, uděláme vše pro to, aby takovéto návrhy byly přepracovány, nebo nebyly vůbec realizovány. 

V rámci zákonných možností hodláme novou koalici úkolovat, budeme po nich požadovat písemná stanoviska a reporty k tématům, která naše občany tíží nejvíce. Obchvatem D55 počínaje a úbytkem lékařů v našem městě zdaleka nekonče.

Věc, kterou bohužel nedokážeme jakkoliv ovlivnit, byť s ní zcela nesouhlasíme, je nové zavedení 2 neuvolněných místostarostů, tedy osob, které pro Strážnici nebudou pracovat na plný úvazek, ale budou současně vykonávat své dosavadní zaměstnání a při tom pracovat pro naše město. Myslíme, že koncept pouze jednoho uvolněného místostarosty, který využívala Strážnice doposud, je pro naše město v tuto chvíli praktičtější a smysluplnější. Ale chápeme, že pokud některé vítězné strany ve svých řadách nebyly schopny najít nikoho, kdo by byl ochoten vzdát se své dosavadní práce a vyměnit ji za práci pro město, ke které jeho straně dali voliči důvěru, pak asi nová koalice nemá jinou možnost, jak pozici jen jednoho místostarosty obsadit.

Další kroky nové koalice budeme nejen bedlivě sledovat, ale také Vás o nich budeme pravidelně informovat a psát Vám k nim naše postoje.

Ještě jednou Vám všem děkujeme za Vaši podporu v letošních volbách a věříme, že naše rozhodnutí přejít do opozice chápete. Nemalá část občanů města Strážnice chtěla změnu a my jejich přání respektujeme. A jsme sami zvědavi, jaké změny nová koalice předvede. Hned ta první změna (dva místostarostové) je ale podle nás spíše změnou k horšímu…

Za klub zastupitelů ODS
Walter Bartoš
Radek Botur
Petr Orel
Stanislav Berčík

Připojit se do diskuze

Budoucnost Strážnice